Hvordan klarer Alternativet sig i meningsmålingerne? #3

For et par år siden skrev jeg et indlæg om, hvordan opbakningen var til Alternativet i meningsmålingerne. Der var i grove træk tale om to perioder. En periode med fremgang (2015/16) og dernæst en periode mede tilbagegang.

Hvis vi kigger på meningsmålingerne for Alternativet nu er der tale om tre forskellige perioder: 1) fremgang (2015/2016), 2) deroute (2016/2020) og 3) overlevelse (2020-).

I mit forrige indlæg pointerede jeg, at “partiet har haft svært ved at holde opbakningen ved lige i meningsmålingerne i løbet af de seneste år”. Dette er ikke længere tilfældet. Kritiske tunger vil sige, at det har været svært for partiet at komme meget længere ned, men man skal ikke undervurdere vigtigheden af at være tættere på 1,5% af stemmerne end 0,5%.

Det er da heller ikke uden symbolsk betydning at Voxmeter kunne give partiet 2,0% af stemmerne i denne uge, hvorfor det er mere realistisk at se dem blive valgt ind ved valget den 1. november. Dette ændrer dog ikke på, at det stadig kan blive en udfordring for partiet at blive valgt ind, hvis opbakningen ikke øges på tværs af målingerne. I mit vægtede snit giver jeg partiet omkring 1,3% af stemmerne, hvilket som bekendt ikke vil være tilstrækkeligt, hvis partiet gør sig nogle forhåbninger om at være repræsenteret i Folketinget efter næste valg.