Breaking Bad bliver bedre #2

For små ti år siden skrev jeg et indlæg med den pointe, at Breaking Bad bliver bedre over tid. Jeg skrev det pågældende indlæg før serien var afsluttet, og det er derfor på sin plads med en lille (forsinket) opdatering.

I nedenstående tabel viser jeg de gennemsnitlige IMDb ratings for de fem sæsoner. Der er ingen tvivl omkring, at serien bliver bedre over tid. Jeg har desuden tilføjet gennemsnittet af mine egne ratings, som også bliver bedre over tid. Det kan eksempelvis ses, at jeg gav alle afsnit i sæson 5 10 ud af 10.

Sæson Afsnit IMDb gennemsnit IMDb minimum IMDb maximum Mit gennemsnit
1 7 8.8 8.3 9.3 9.1
2 13 8.9 8.3 9.3 9.5
3 13 8.8 7.9 9.7 9.2
4 13 9.0 8.1 9.9 9.6
5 16 9.4 8.9 10.0 10.0

Kigger vi på de respektive gennemsnit inden for hver sæson, ser vi, at der er en tendens til at afsnittene bliver bedre over tid – både mellem sæsonerne og inden for hver sæson. Det vil sige at det første afsnit i en sæson ofte er dårligere end det sidste afsnit. Dette giver selvfølgelig god mening, når man tænker på, hvordan serien ofte opbygger handlingstråde og spændingsmomenter over flere afsnit.

I nedenstående figur viser jeg den samme figur men med de respektive afsnittitler, så vi har gennemsnittet på x-aksen og de ældre afsnit i bunden. Her kan vi også se en klar tendens, hvor især afsnittene i sæson 5 er blandt de bedste.

Det eneste afsnit der har en rating lavere end 8 er Fly. Dette afsnit er som bekendt en filler episode, der ikke gjorde det store for serien. Det er således også det afsnit, der uden de største omkostninger kan ignoreres.

Jeg havde for et par år siden Breaking Bad med på min liste over gode serier, og hvis du er blandt de få, der endnu ikke har set den, kan den stadig fint anbefales – især relativt til alt det lavkvalitetsindhold, man ellers kan finde på Netflix.