KV17: Analyser af kommunalvalget 2017

Bogen KV17: Analyser af kommunalvalget 2017 er på gaden nu. Du kan kaste dine cafépenge efter den her. Der er tale om det autoritative værk i forhold til at forstå kommunalvalget i 2017, for dem der godt vil være klædt bedre på til kommunalvalget i november.

Jeg bidrager selv med to kapitler til bogen. Det ene vedrører split-stemme adfærd (skrevet sammen med Ulrik Kjær). I det kapitel belyser vi, hvor mange vælgere der vil stemme på det samme parti ved folketingsvalget og kommunalvalget. Det bliver spændende at se, hvordan dette vil udspille sig ved det kommende kommunalvalg – især i kølvandet på COVID-19.

Det andet vedrører de elektorale konsekvenser af skolelukninger (skrevet sammen med Ulrik Kjær og Johan Ries Møller). I det kapitel undersøger vi, om borgmesterpartiet mister stemmer, når der lukkes skoler. Her bruger vi blandt andet data på, hvilke folkeskoler, der er lukket i de forskellige kommuner (omtalt i et tidligere indlæg her). Den gængse forestilling er, at borgmesterpartiet bliver straffet af vælgerne, når de lukker skoler, men vi viser, at virkeligheden ikke er helt så simpel.

Foruden ovennævnte er der kapitler om den kommunale valgdeltagelse, den landspolitiske valgvind, lokale valgprogrammer, lokale medier, tilliden til kommunalpolitikere og meget mere.

Hvis du slet ikke kan få nok af den danske kommunalvalgslitteratur, er der selvfølgelig også bogen om kommunalvalget 2013, hvor der også blev præsenteret en lang række interessante fund, der har betydning for kommunalvalg generelt betragtet.

God læselyst!