Skal vi stadig snakke udenom?

Roskilde Festivalen har et markedsføringsinitiativ kørende ved navn Standpunkt. Her sælger de festivalen på at være imod fattigdom. Må jeg foreslå, at festivalens næste standpunkt sætter fokus på ejendomsretten?

Jeg har tidligere skrevet om det latterlige i Roskilde Festivalens ensidige fokus på fattigdom, og deres nyeste annonce med overskriften »Skal vi stadig snakke udenom?«, taler ikke imod de pointer jeg tidligere har formuleret:

Lad mig fatte min overordnede pointe i korthed: Jeg kommer aldrig til at give så meget som én krone til Roskilde Festivalen. Aldrig.

Der er selvfølgelig intet galt i at tale om fattigdom (eller udvise en eller anden form for socialt engagement), det er blot måden hvorpå det gøres, der er himmelråbende idiotisk. Kraka har udgivet et notat med flere gode pointer, blandt andet følgende der er mere end relevant i denne sammenhæng:

Fattigdom er et subjektivt begreb, der i et velfærdssamfund som det danske, afhænger af øjnene der ser. Det er politik – og det er ikke noget man kan måle præcist og efter objektive kriterier. Derfor bruger mange økonomer heller ikke betegnelsen ”fattige” om de mennesker, der har de lave indkomster i et bestemt år. De bruger betegnelsen ”lavindkomstgruppen”. Det er lidt det samme i OECD og EU. Her kaldes gruppen heller ikke ”de fattige” og institutionerne arbejder ikke med en egentlig fattigdomsgrænse – selv om det meget ofte påstås. De siger i stedet, at man er ”in risk of poverty”, hvis man er i lavindkomstgruppen. Altså, i risiko for at være fattig. Sikkert ud fra en erkendelse af de mange og store måleproblemer.


5 comments

 • Jeg syntes du er meget negativ i mange af dine kommentarer.

  Lad dog Roskilde Festivalen gøre, hvad de har lyst til. Der har aldrig været nogen, der vil tvinge nogen til noget.

  Jeg har fuldt dine webblog her igennem længere tid.

  Jeg kunne godt tænke mig, at vide hvilken målgruppe du ønsker at henvende dig til? Jeg tror ikke mange almindelige danskere finder mange af dine indlæg særlig interessante.

  • Hej KI

   Først og fremmest mange tak for din kommentar og for, at du følger min blog.

   Jeg ønsker ikke at henvende mig til nogen konkret målgruppe med denne blog. Mindst af alt den almindelige dansker, som med sikkerhed ikke finder mine indlæg interessante (hvilket nok også er grunden til, at jeg ikke gør mere for at promovere min blog på facebook m.v.).

   Det er måske vigtigt at pointere, at jeg ser mig selv som et positivt menneske :-) Dette håber jeg at de mennesker der kender mig privat, kan bekræfte. Jeg kan dog sagtens forstå, at man kan få et andet billede, hvis man udelukkende vurderer mig på baggrund af den negative tone, der er at finde i mange af mine indlæg. Dette skyldes nok, at det ofte er når jeg bliver irriteret over noget, at jeg skriver et indlæg om det.

   Når dette er sagt kan det godt tænkes, at jeg vil overveje at skrive nogle mere positive indlæg, evt. et hyldestindlæg til livet :-)

   Igen: Mange tak for din kommentar. Og glædelig jul.

   Mvh.
   Erik Gahner Larsen

 • Selvtak.

  Tak for svaret.

  Man kunne så spørge om, når du nu gemmer dig bag Kraka til webblok, er det så fordi du ikke ønsker og debat med andre, om dine indlæg?
  For du henviser til forneden, hvordan man også kan komme i kontakt med dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *