Hvorfor skal DR dække royale begivenheder?

Så stod den på en skattefinansieret royal begivenhed igen-igen. Hele Danmark kunne følge med da prins Vincent og prinsesse Josephine blev døbt. Ikke bare på én landsdækkende TV-kanal – men hele to (DR1 og TV2)! Det skulle jo nødigt hedde sig, at man ikke kunne vælge mellem flere royale eksperter til at kommentere kjoler, kendisser og kongeligt bras.

For at være ærlig, så kan jeg helt seriøst ikke forstå logikken i, at den tvangsindkrævede licens skal bruges på at dække en begivenhed, som markedet i form af TV2 så åbenlyst sagtens kan stå for. Det kan og bør på ingen måde være DRs opgave at levere noget gennem tvang, som andre kan levere frivilligt.

Hvis DR har ambitioner om at konkurrere med TV2, må det ske på lige vilkår, og ikke fra deres egen lille politisk konstruerede fantasiverden i den illusoriske tro på, at de kan levere “public service”, der er kvalitativt forskelligt fra det andre aktører kan producere.

Ser man på hvem der så havde mest succes med dækningen, bliver det ikke meget bedre. Det er ikke den store overraskelse, at TV2 havde flest seere. TV2 har et ansvar over for annoncører og en forpligtelse til at levere den dækning af begivenheden, der giver flest tilfredse seere.

Der er i det hele taget ingen grund til at DR transmitterer royale begivenheder. Der er så mange royalister i Danmark, at markedet nok skal levere en passende dækning. Hverken mere eller mindre. DRs dækning er bare overflødige ligegyldigheder, der prøver at overbevise de danskere, DR har stjålet licenspenge fra om, at det er nødvendigt, at der fortsat bliver betalt licens.

For at konkludere på det spørgsmål jeg stiller i overskriften til dette indlæg: Hvorfor skal DR så dække royale begivenheder? Pas.