Hvis Osama bin Laden ikke er død…

Præsident Barack Obama har i et interview til 60 Minutes meldt ud, at USA ikke vil sende billeder ud af en død Osama bin Laden. Der er to nævneværdige grunde til dette. For det første at det angiveligt er grusomme billeder af en mand skudt i hovedet. For det andet fordi, at det helt sikkert ikke vil stoppe konspirationsteorierne omkring hans død.

Sidstnævnte, altså konspirationsteorierne om Osama bin Ladens egentlige død, er noget der helt sikkert vil komme mange af i den kommende tid. Konspirationsteorier handler ofte om at udlægge en ‘kontroversiel’ opfattelse af nogle begivenheder, der beskriver hvordan magthavere misbruger deres magt til at vildlede den almindelige borger ved at manipulere og fordreje fakta. Ofte for egen vindings skyld.

Hvorfor at USA vil fake Osama bin Ladens død, skal der nok komme mange forskellige bud på. Som jeg ser det er der dog specielt ét blandt flere forhold, som konspirationsteoretikere i denne sammenhæng vil have svært ved at forklare.

Lad os antage at Osama bin Laden ikke er dræbt eller død. Hvis Osama bin Laden virkelig er levende, hvad bør vi så forvente? Vi bør selvfølgelig forvente, at han ikke vil lade USA få denne sejr, men derimod bevise, at han stadigvæk lever. Dette vil skade USA’s omdømme i en sådan grad, at det er helt ekstremt. Omvendt tror jeg heller ikke, at USA ville turde melde officielt ud, at de havde dræbt Osama bin Laden, hvis de ikke var sikre i deres sag, med f.eks. DNA-tests.

Nyheden fra TV2s hjemmeside, som jeg henviser til længere oppe i dette indlæg, stiller spørgsmålet ”Er Osama bin Laden virkelig død?”. Jeg kan virkelig ikke forstå at man overhovedet kan stille så dumt et spørgsmål. Selvfølgelig er han død.