Hængende indrykning med LaTeX

Der er mange nemme måder at lave en litteraturliste på med LaTeX. Et udbredt værktøj til redigering og formatering af litteraturlister er BibTeX, der, som andre af denne slags værktøjer, automatisk kan generere flotte litteraturlister.

I princippet kan man lave en litteraturliste ret nemt med LaTeX. Det er blot at starte på en ny, tom side og skrive sine fulde referencer. Et problem jeg stødte på i denne sammenhæng var, at det ikke var ligetil at lave indryk efter første linje (hængende indrykning).

Jeg prøvede flere forskellige måder, men den nemmeste jeg fandt frem til, er som følger. For det første skal vi bruge pakken hanging (pdf). Tilføj den derfor til din preamble:

\usepackage{hanging}

Du kan så tilføje følgende på din side med litteraturlisten, og tilføje de værker du refererer til.

\begin{hangparas}{2em}{1}
reference 1

reference 2

reference 3
\end{hangparas}

Jeg er ingen LaTeX-nørd, så såfremt der findes en nemmere måde, må du hjertens gerne oplyse andre læsere og undertegnede om det.

3 Comments

 1. Selvom det måske er lidt sent er to år efter, så har jeg et forslag til en alternativ fremgangsmåde. Bruger man en Mac, så kan man i BiBDesk (del af LaTeX pakken) oprette kildeangivelser. I selve Latex dokumentet skal man så bare skrive følgende:

  \bibliographystyle{plain} %kommentar: der findes mange andre styles
  \bibliograhystyle{navnet_på_gemt_kildeangivelse_i_BibDesk}

  Virker glimrende. Man skal bare huske at lade både BidDesk og LaTeX compileren køre over dokumentet:
  1) Kør LaTeX compiler
  2) Kør BibDesk compiler
  3) Kør LaTeX compileren to gange

  det skulle være det :)

 2. Tak for din kommentar, Lenny. Du har helt og aldeles ret i, at der findes bedre fremgangsmåder. Selv anvender jeg BibTeX (med natbib-pakken og andet godt). Jeg får ved lejlighed skrevet et par indlæg til, hvordan man nemt får sat det op. Endnu engang tak for dit bidrag :)

Comments are closed.