DR og deres gode idéer

Danmarks Radio har i fællesskab med blandt andre Mandag Morgen et projekt kørende med navnet Ideernes Danmark (Mandag Morgen har tidligere haft lanceret et pseudoparti Fremtidens Danmark, ej at forveksle). Projektet går kort fortalt ud på, at interesserede kan bidrage med deres ideer til, hvad politikerne burde fokusere mere på. Disse ideer kan andre brugere så stemme på. De ideer der har fået flest stemmer, har dermed størst opbakning blandt andre brugere.

Jeg blev lettere irriteret over projektet og i særdeleshed DRs involvering i samme. Derfor oprettede jeg en bruger og tilføjede ideen Privatisér Danmarks Radio. Ideen strøg i løbet af dagen til tops og endte på en førsteplads. Sidenhen har den flyttet sig et par placeringer, men intet har ændret på, at ideen hører til blandt dem med den største opbakning.

Det jeg finder lettere komisk i denne sammenhæng er, at DR på deres hjemmeside vælger at formidle disse gode idéer. Der er bare én idé der ikke er blevet plads til: Den der er lidt kritisk over for DRs finansieringsform. DR er vilde med gode idéer, så længe de selvfølgelig ikke er kritiske overfor noget der vedrører DR.

Da min idé efter nogle dage måtte opgive førstepladsen til ideen om at legalisere hash, valgte DR at skrive den første artikel på deres hjemmeside, hvor de bringer tre af de ideer der blev publiceret. Overskriften på denne artikel er Idéernes Danmark: Billige elbiler og fri hash.

De valgte dermed at udvælge den idé der lå på en førsteplads og en tredjeplads. Så kan man indvende at DR-ideen er useriøs og ikke bør tages alvorligt. Til dette kan man svare at DR næppe er de rette til at vurdere sådan en idés gyldighed – og den er vel lige så seriøs som en idé om at lovliggøre hamp.

Siden da har DR været ude med nogle flere nyheder. Herunder blandt andet ideen om pant på cigaretskod, brug af regnvand til toiletskyl og tøjvask, stop af reklamer på tryk, cykelstier fremfor motorveje og ideen om at droppe en helligdag.

Desværre har DR (endnu) ikke valgt at skrive en artikel om en af de ideer med størst opbakning. Det har til gengæld Ekstra Bladet. Disse har heldigvis ikke økonomiske interesser forbundet med denne idé, hvilket man næppe kan sige om DR. Så meget for uafhængighed.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *