Ytringsfrihed handler om respekt

I gårsdagens udgave af Nyhedsavisen (18-10-2006) skriver formanden for DFU, Kenneth Kristensen, at demokrati ikke har noget som helst med respekt at gøre, men er dette korrekt? Selvfølgelig ikke. Et folkestyre kan ikke fungere på nogen måde, hvis man ikke udviser respekt for hinanden. Dette kaldes gensidig respekt, Kenneth. Demokratiet er til for at sikre alle muligheden til et godt liv, også de dårligst stillede.

Jeg vil gerne sige tak, Kenneth, for din fine skildring af ytringsfrihed og ytringsret, men din jamren over, at privatlivet nu er væk, kan jeg kun le af. Hvis jeg ikke tager meget fejl, var jeres sommerarrangement statsstøttet, og som David Trads skrev i Nyhedsavisen (16-10-2006), er det vigtigt at vise, hvad der sker blandt fremtidens politiske ledere.

Desuden har de fleste muslimer intet imod, at Muhammed bliver tegnet. Muhammed er blevet tegnet et utal af gange, selv før Jyllands-Posten bragte tegningerne, uden det har ført til internationale kriser, dog med den forskel, at det har været med respekt til andre menneskers religion. Ytringsfriheden skal bruges til at ytre sine holdninger og synspunkter, ikke til at nedgøre andres. Jeg tror jeg ville reagere på samme måde, hvis nogen nedgjorde noget som jeg havde kær, f.eks. min nære familie, men det ville du måske være ligeglad med, Kenneth, at nogen gjorde nar af din kæreste, forældre eller andre der står dig tæt? Det kan ikke være rigtigt, at der i et moderne samfund ikke både er plads til gensidig respekt og ytringsfrihed.

Bragt i Nyhedsavisen, 20. oktober 2006