Meningsløs meningsmåling fra DSU

Fredag d. 8. september 2006 valgte DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom) at give HTX Svendborg et visit. Dette gjorde DSU ved at uddele populistisk og fuldstændig meningsløs propaganda i form af spørgeskemaer. Selv nævner DSU på deres hjemmeside, at [velfærdssamfundet] er under pres fra en borgerlig regering, som kun har nedskæringer på dagsordenen, og med de fine ord tager de rundt på landets skoler for at hverve nye medlemmer der kan stå opposition for det selv DSU går ind for. Ja, hvis man har fulgt bare en lille smule med i medierne, vil man have hørt op til flere gange, Anders Fogh stå og tale om, at der ikke kommer skattelettelser lige foreløbigt, men derimod sat flere penge af til velfærd (dermed ikke sagt, at skattelettelser ikke fører til bedre velfærd!). DSU prøver altså via deres charmeoffensiv med chokolade etc. at få unge med på paroler som “Fuck Fogh” og “Genstart Danmark”. Desuden giver det ingen mening, at DSU skal vide hvor mange af de studerende, af de adspurgte, der går ind for “Bedre velfærd” eller “Skattelettelser”.

Hvorvidt DSUs spørgeskemaer og holdninger er holdbare, er så men ikke relevant, men det er det dog derimod, at sådanne besøg på HTX Svendborg (og andre af Svendborg Erhvervsskoles afdelinger for den sags skyld) skal aftales gennem organisationen PUS-Svendborg (Politisk Ungdoms Samarbejde), i flg. aftale af 29. marts 2000, der blev indgået med daværende Svendborg Handelsskole, men siden hen er blevet bekræftet i formandskabet for Svendborg Erhvervsskoles bestyrelse og dermed stadigvæk er gældende. Det er meningen at skoler og uddannelsesinstitutioner gennem PUS skal tilbydes debatarrangementer med ungdomspolitikere, hvilket gør, at der altid er holdninger fra flere forskellige sider, hvilket på ingen måder bliver tilfældet, når DSU møder op og proklamerer deres holdninger og synspunkter.

Det er dog ikke første gang, at repræsentanter fra DSU er på skolen uden tilladelse.
Det er direkte sørgeligt, at DSU ikke kan nøjes med de aftaler der træffes gennem PUS, men må møde op på HTX Svendborg uopfordret, for at hverve nye medlemmer.
Hvis Du som studerende falder over en repræsentant fra en ungdomsorganisation på skolen, og vedkommende ikke har en klar aftale, kan du straks bede vedkommende om at gå, og det er hvad enten om personen/personerne er fra SFU, KU, VU, DSU eller noget helt femte – der er de samme regler for alle, at DSU så ikke vil overholde dem, er selvfølgelig beklageligt!