Erik Gahner Larsen

Grøntsager, sæsonguide

Januar: Grønkål, hvidkål, kartofler, gulerødder, jordskokker, løg, porrer, persillerod, rødbeder, rødkål, knoldselleri, savojkål, rosenkål, æble, champignon.

Februar: Grønkål, hvidkål, kartofler, gulerødder, jordskokker, løg, porrer, persillerod, rødbeder, rødkål, knoldselleri, savojkål, rosenkål, æble, champignon.

Marts: Radiser, hvidkål, kartofler, gulerødder, jordskokker, løg, porrer, persillerod, rosenkål, rødbeder, rødkål, knoldselleri, savojkål, rosenkål, æble.

April: Agurk, champignon, gulerod, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rabarber, radise, spinat, æble, ramsløg.

Maj: Ramsløg, agurk, asparges, rabarber, persille, spæde salatblade, bladselleri, blomkål, cherrytomat, nye gulerødder, kartoffel, nye løg, radise, salat, spidskål, spinat, tomat.

Juni: Agurk, asparges, cherrytomat, hyldeblomst, nye gulerødder, nye kartofler, nye løg, rabarber, radise, salat, spinat, spæde salatblade, tomat, aubergine, bladselleri, blomkål, champignon, fennikel, forårsløg, jordbær, majroe, peberfrugt, sommerhvidkål, spidskål, ærter.

Juli: Agurk, blomkål, broccoli, cherrytomat, forårsløg, jordbær, nye kartofler, majroe, peberfrugt, radise, ribs, nye rødbeder, salat, spæde salatblade, solbær, sommerhvidkål, spidskål, spinat, stikkelsbær, tomat, ærter, aubergine, bladselleri, blomme, champignon, fennikel, nye gulerødder, hindbær, nye løg, melon, porre, rabarber.

August: Agurk, aubergine, blomkål, blomme, broccoli, bønne, cherrytomat, drueagurk, forårsløg, gulerod, hindbær, løg, majroe, melon, peberfrugt, radise, nye rødbeder, salat, spæde salatblade, spinat, sure kirsebær, sødkirsebær, tomat, ærter, asie, bladselleri, blåbær, brombær, champignon, fennikel, jordbær, kartoffel, majs, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rabarber, ribs, savojkål, solbær, sommerhvidkål, spidskål, squash, stikkelsbær, æble.

September: Asie, blomme, blåbær, brombær, bønne, græskar, gulerod, jordskok, løg, majs, pastinak, peberrod, persillerod, porre, pære, rabarber, nye rødbeder, rødkål, salat, spæde salatblade, savojkål, spinat, squash, æble, agurk, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, champignon, cherrytomat, fennikel, grønkål, hindbær, hvidkål, hyldebær, kartoffel, majroe, melon, peberfrugt, radise, rosenkål, selleri, skorzonerrod, tomat, vilde svampe.

Oktober: Græskar, grønkål, gulerod, hasselnød, hvidkål, hyben, hyldebær, jordskok, løg, majs, pastinak, peberrod, persillerod, porre, pære, rosenkål, rødbede, rødkål, savojkål, selleri, skorzonerrod, vilde svampe, æble, agurk, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, champignon, cherrytomat, fennikel, kartoffel, majroe, peberfrugt, radise, salat, spæde salatblade, spinat, squash, tomat.

November: Grønkål, hvidkål, jordskok, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, selleri, skorzonerrod, æble, agurk, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, champignon, gulerod, julesalat, kartoffel, løg, peberfrugt, pære, salat, savojkål, tomat, vilde svampe.

December: Grønkål, porre, rosenkål, bladselleri, champignon, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, pære, rødbede, rødkål, salat, savojkål, selleri, skorzonerrod, æble.

Kilde: Ditte Ingemann, “Mit grønne køkken – Mere grønt i hverdagen – helt enkelt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *